Gitaar setup

Gitaar afstellen

Waarom een ​​gitaar setup?

Goed oefenen op je gitaar of basgitaar zorgt dat de muziek steeds meer gaat klinken zoals jij dat wilt. Maar wat als de gitaar niet goed is afgesteld of op een andere manier niet voldoet aan je wensen? Dan is oefenen natuurlijk niet genoeg. Gelukkig kan Onlinegitaarkopennl een gitaar of basgitaar speciaal voor je afstellen, repareren of upgraden.

Om je gitaar de beste prestaties te geven, moet hij worden “afgesteld” volgens jouw individuele voorkeur. Je zult dit waarschijnlijk doen wanneer:

Je koopt een gitaar (nieuw of oud)
Je verandert van snaardikte
Je verandert van muziekstijl
Na langdurig gebruik heeft je gitaar een setup nodig

Als je een gitaar koopt, zelfs als deze nieuw is, is je instrument waarschijnlijk niet goed ingesteld. De meeste gitaarfabrieken lijken er geen moeite mee te hebben; sommige hebben een standaardopstelling. Een reden is dat iedereen verschillende ideeën heeft over een comfortabele setup.
Aangezien verschillende dikten van snaren verschillende effecten op de hals hebben vanwege verschillende spanningen, kan een aanpassing nodig zijn.
Elke gitarist heeft zijn eigen voorkeur wat betreft de snaarhoogte. De een wil graag heel licht spelen met een snaar dichtbij het fretboard, terwijl een bluegrass-speler of ritme-speler de snaren hoger moet instellen, zodat de snaren niet zullen rammelen.
Omdat een gitaar wordt gespeeld en vaak rondgedragen en wordt blootgesteld aan verschillende weersituaties, moet je je gitaar af en toe een setup geven.

Prijs 40,- euro